Artikel

Emo mode

di, aug 30th, 2016 @ 12:03:26 PM - 

Aanvankelijk was de mode binnen de Emo muziek scene redelijk zuiver van snit geassocieerd met een trend naar geek chic. Met “Geek chic” is een kleine modetrend ontstaan na 2000. The Geek stijl is gekenmerkt door het dragen van extra grote zwarte hoornen brilmonturen, bretels en hoogwaterbroeken. Soms hadden de brillen niet-voorgeschreven lenzen of helemaal geen lenzen. In de “Honolulu Advertiser” werd de stijl vergeleken met die van de heer Rogers, een Americaanse TV persoonlijkheid, poppenspeler, opvoeder, Presbyterian minister, componist, songwriter, schrijver en activist. “Honolulu Advertiser” wees op de aanzienlijke verschillen tussen Emo en goth of hip-hop stijlen naargelang de frequentie waarmee V-hals trui, witte overhemden en strakke, geboeid jeans voorkwamen. Een gelijkaardige manier om Emo mode te beschrijven volgde in 2003 met nadruk op sweater vesten, strakke shirts, gehoornde bril, shaggy of “Spock-Rock” haar en vintage recyclagekleding.

Bij het veroveren van de massa was Emo gelinkt aan mode en subcultuur als aan het muziekgenre. De term “Emo” insinueerde soms strakke en felgekleurde jeans, meestal kortgemouwde t-shirts bedrukt met de namen van Emo bands. Riemen met studs en zwarte polsbandjes werden ook geassocieerd met Emo mode.

Emo kapsel

Emo kapsel

Typisch voor de Emo mode waren zijn kapsels. De populaire look van de jaren 2010 omvatte dun, vlak en glad haar. Veel haar viel aan de zijkanten en achterkant van het hoofd. Een lange opzij vallende pony die één of beide ogen bedekte. In een ander populair kapsel wordt het haar rechgetrokken of zwart geverfd. Helder gekleurde lokken in blauw, roze, rood of gebleekt blond zorgen dikwijls voor accenten binnen het Emo kapsel. Ook schokkerige lagen van haar zijn komen vaak voor.

Emo mode is een modeverschijnsel. Rond 2005 werd ze vaak verward met Gothische mode en de scene mode

 
haarverf
Haarkalk
 
Instagram

Verwante berichten:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *