Diamond Clarity

Vrij, Mei 25th, 2018 @ 12:20:15 PM

Diamant - helderheid

Wat is Diamond Clarity?

Diamanthelderheid is de maat van fouten in en aan de buitenkant van een diamant. Hoe minder gebreken een diamant heeft, hoe meer waarde hij heeft en hoe hoger het prijskaartje. Er zijn maar heel weinig diamanten die gecategoriseerd kunnen worden als zijnde zonder gebreken, maar de meeste ruitafwijkingen zijn niet zichtbaar zonder een vergroting van minstens 10 keer. Omdat problemen met diamanthelderheid vaak niet worden opgemerkt bij het bekijken van een diamant, beschouwen sommige mensen dit als een van de minste zorgen bij het selecteren van een te kopen diamant.

Hoe is Diamond Clarity bepaald?

De meest bekende meting van diamanthelderheid wordt gedaan door het Gemological Institute of America (GIA). Het rangschikt diamanten op basis van een sorteersysteem dat het heeft gemaakt en dat varieert van foutloze diamanten tot imperfecte diamanten, met veel verschillende gradaties ertussen. Hoe beter de duidelijkheidsrangschikking, hoe duurder een diamant zal verkopen omdat deze meer waarde heeft.

Soorten insluitsels die effect hebben Diamant Helderheid

Insluitsels zijn gebreken die diamanthelderheid beïnvloeden. Ze zorgen ervoor dat de diamant niet “perfect” is en dat er visuele onvolkomenheden in de edelsteen zitten. De meeste gebreken zijn echter niet waarneembaar voor het blote oog en kunnen alleen worden gezien onder hoge niveaus van vergroting.

Er zijn namen voor veel van de meest voorkomende insluitsels. Koolstoffen hebben invloed op de helderheid van een diamant, omdat het heel kleine zwarte puntjes zijn op het oppervlak van een diamant, die al dan niet zichtbaar zijn bij normaal licht. Sommige zijn zo klein dat je ze moet vergroten om ze te bekijken. Pinpoints hebben invloed op de duidelijkheid van diamant, omdat het witte stippen zijn langs het oppervlak van een diamant. Pinpoints zijn de meest voorkomende van alle diamantgebreken. Wolken hebben invloed op de helderheid van een diamant, omdat ze binnen in de edelsteen een wolkendek veroorzaken. De wolken bestaan ​​in feite uit vele kristallen-kristallen die heel dicht bij elkaar in de diamant zijn geplaatst, en hun nabijheid tot elkaar veroorzaakt de troebelheid. Veren beïnvloeden de diamanthelderheid door scheuren te vormen in de diamant, die er ongeveer hetzelfde uitzien als gebroken glas.

Verbeteringen in helderheid

Diamanthelderheidsproblemen kunnen vaak worden verholpen of verminderd door verschillende helderheidsverbeteringsbehandelingen te gebruiken. Sommige diamanten zijn geverfd, sommige worden gelaserd om pinpoints en koolstoffen te verwijderen, en sommige diamanten ondergaan een proces waarbij kleine gaatjes in de diamant worden geboord om gebieden met insluitsels binnen de edelsteen te bereiken, en dan worden de scheuren later opgevuld met gesmolten glas. Als er verbeteringen zijn aangebracht om de helderheid van de diamant te verbeteren, neemt de algehele waarde van de diamant af, maar deze kan het uiterlijk verbeteren. Diamantcertificaten moeten aangeven dat er verbeteringen aan de diamant zijn aangebracht, dus vraag de documentatie voordat u een aankoop doet. Hoewel de meeste verbeteringen ervoor zorgen dat de diamant er mooier uitziet, kunnen sommige zelfs ervoor zorgen dat de diamant zwakker wordt en meer vatbaar is voor breuk dan een diamant die geen enkele behandeling heeft ondergaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *