Diamond Carat

Vrij, Mei 25th, 2018 @ 12:18:23 PM

Diamant - karaat

Wat is Diamond Carat-gewicht?

Wanneer je naar een diamant winkelt, heb je ongetwijfeld referenties gehoord naar de 4 C’s van diamanten. Diamantkaraat is een van die populaire “c’s” waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van een diamant, en het is een term die wordt gebruikt om te beschrijven hoeveel de diamant weegt. Een enkele diamant karaat is gelijk aan het gewicht van 200 milligram, of .2 gram.

Diamanten worden op twee verschillende manieren beschreven met betrekking tot de diamantkaraat. Een afkorting van “ct” wordt gebruikt om het gewicht van een enkele diamantsteen te beschrijven, terwijl een afkorting van “ct TW” wordt gebruikt bij de beschrijving van het totale gewicht van een volledig sieraad – als er meer dan één steen op zijn plaats zit.

Het is belangrijk om te weten dat twee stenen exact dezelfde karaat hebben, wat betekent dat ze dezelfde gewichtsmeting hebben, en toch zijn ze compleet verschillend in grootte en uiterlijk. Dit komt door de werkelijke dichtheid van de edelsteen. Hoe dichter een steen is, hoe meer gewicht ze hebben en soms weegt een kleinere steen meer dan een grotere steen vanwege de dichtheid.

De waarde van de diamant wordt bepaald door zijn gewicht.

Wanneer je je diamanten ring selecteert, kun je kiezen tussen een enkele, solitairachtige instelling (een enkele diamant op de ring) en een instelling met meerdere, kleinere stenen om de ring te vormen. De waarde van een solitaire een diamantkaraat zal in feite meer zijn dan wanneer je een ring koopt die twee diamanten heeft die oplopen tot één karaat of groter. Diamanten van grotere afmetingen worden zeldzamer gevonden bij het winnen van diamanten, waardoor ze waardevoller en duurder worden dan het kopen van dezelfde hoeveelheid diamantkaraat in kleinere stenen.

Selecteer Diamond Carat

Dus hoe bepaal je welke maat diamant je moet kopen? Wil je een diamanten karaat van 1, of 2, of wil je een ring met meerdere, kleinere stenen? Het antwoord hierop is sterk afhankelijk van uw budget, evenals de persoon die de ring draagt.

Een diamant zal groter lijken op een slanke vinger, houd daar dus rekening mee als de ontvanger van de ring dunne handen heeft. De werkelijke diamantkaraatmeting is waarschijnlijk niet zozeer een zorg als het uiterlijk, de vorm en de instelling van de ring. Vooral omdat een diamantring van 1 karaat er niet half zo groot uitziet als een 2-karaats diamantring, is het veel belangrijker om een ​​ring te kiezen die aangenaam is om naar te kijken dan om er een te kopen met de meeste karaat die je je kunt veroorloven.

Bepaal hoeveel geld je moet uitgeven en beslis vervolgens over de snit van de diamant. Zodra u deze twee stukjes informatie hebt versmald, kunt u beginnen met bladeren door de diamanten in uw prijsklasse, in de stijl die u wilt, en ontdekken welke diamanten karaat u op de markt wilt kopen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *